top of page
massivtre.png

Massivtre

Vi i Byggut elsker å jobbe med massivtre

Massivtre er et byggemateriale med svært gode egenskaper når det gjelder bærekraft, miljø, inneklima, byggetid og presisjon.

Anchor 1

Massivtre som byggemateriale

Massivtre, også kjent som krysslimt tre (KL-tre), består av flere lag av trelameller eller planker som er krysslagt i 90-graders vinkler i forhold til hverandre. Dette skaper solide og stabile elementer som kan tilpasses ulike tykkelser avhengig av prosjektets behov og bruksområder.
 

Massivtre-elementer tilbyr en imponerende stabilitet og bæreevne, noe som gjør dem ideelle for konstruksjon av vegger, dekker og tak i både små og store bygg.

Hvorfor bruke massivtre?

Massivtre har god brannmotstand

Selv om tre har en tendens til å brenne godt, har massivtre unike strukturelle egenskaper når det kommer til brannsikkerhet. Mens materialer som stål og betong mister sin bærekapasitet ved oppvarming, opprettholder massivtre sin bærekapasitet selv mens det brenner, med en konstant og forutsigbar hastighet.

 

Syrken til et bærende element svekkes gradvis under brann, men bygget kan dimensjoneres slik at tykkelsen på elementene øker i tråd med brannforløpet, og dermed opprettholder bæring og stabilitet gjennom hele forløpet.

Få prisoverslag og veiledning

Er du nysgjerrig på massivtre? Ikke nøl med å kontakte oss for å få en prisvurdering og personlig veiledning. Vi er her for å hjelpe deg med ditt neste prosjekt.

Enten du sender oss en e-post, ringer, eller legger igjen en beskjed i skjemaet tar vi kontakt med deg så snart vi har mulighet.

post@byggut.no

+47 913 90 814

bottom of page